31 Dec 2012

Our moments is here :D (Teluk Batik)

                                           Sempena ketibaan 2013..maih 1 cerita lagi..haha :D

                                                     
                                                       WELCOME TO TELUK BATIK
                                                                25 DISEMBER 2012
  
Alhamdulillah,hari ni merupakan hari yang best bagi kitorang even ade ramai yang tak join
sebab adalah hal masing2 kot..keh3 wa tak taw..tapi best memang best...dapat pulak pergi and disambut 
masa bday Muhamad Fahim,so SELAMAT HARI LAHIR FAHIM!! :D


Orait,time to write down the story for today..muhehehe:D

Story untuk belah2 kami-aku,fahim,jooi n bro.
-pukul 7 aku dah tunggu fahim kat tengah jalan,sabo jelah pagi2 dengan nyamuk banyak lagi kat 
perhentian bas tu.
-7.15 fahim sampai n ambik aku dan terus berdesupp menuju ke rumah jooi.
-7.30 sampai rumah jooi,tu pun terkinja-kinja lagi brader kita ni..hahaha dah ambik terus gerak 
rumah bro pulak.
-8.00 dah sampai rumah bro..perghh machoo abang kita nie..keh3
Dan seterusnya kami teruss lah bergerak ke Teluk Batik untuk mencapai destinasi kita bersama.
Cewahh!! haha..last2 tanye orang belah matrik kereta tak sampai lagi... pedaa..(-_-").

Story untuk belah2 matrik-shafiq,din,naqib,iqmal n ainol.
-haha..yang ni aku tak taw lah sangat depa nie..jenuh menunggu kot..last2 kereta sewa baru sampai kat diorang pukul 11 tak silap..perghh..rase macam nak humban kat laut jer...lambat bebeno (~.~)"

OUR STORY BEGIN.
Orait,tu jelah untuk opening kita..sekarang story untuk kami sementara menunggu kedatangan budak2 matrik ni yang lambat macam siput sedutt..dut.dut.dut.
Pagi2 dah pusing Lumut,itu baru lumut..yang cadangan sorang ni Pulau Pangkor,Cameron..fuhh jenuh2..haha..sape ler tu yer..:p
Aku kira2 dalam 5 kali jugak lah pusing sekeliling Lumut tu pasal nak cari parking,lorhh jenuh kot..cramp kaki woo..
Last2 lepak kejap kat tempat yang ada kapal tu.

                
wow..mula2 gaya nak masuk..tapi sekali tengok yuran nak masuk..sorang RM12..k macam tak  berbaloi langsung (-_-")
Duduk jelah dulu sementara tengah buang mase sikit..keh3
Disebabkan telah bosan,maka kami memustuskan untuk pergi ke tempat lain iaitu AEONS..haha..taw lah baru bukak dah nak pergi.Sekali dah sampai sane seolah2 dah takde ape lagi pon..yelah baru bukak ler katekan.Dok jalan2 kat sane sapai lah budak2 matrik ni dapat kereta..lalala~
Dah sampai masa kiorang pon gerak ler menuju nak keluar g Teluk Batik terus sebab mereka2 dah nak sampai. Tapi yang lepas ni tak tahan.
K..peristiwa lawak k lawak,Fahim tengok tiket parking free jer..so die tak g mesin validate nak update.
Sekali nak keluar dah,masuk tiket 2 kali tak boleh2..pasal ape..pasal tak update..lol..haha..kene gelak jer.Malu kat kereta yang kat belakang tu..haha..tu lah brother bro dah suruh validate taknak..kan dah segan.wakakaka.

HERE WE ARE.
Pukul 12.27 dah menjelma,kitorang dah gerak depa pon dah nak sampai..so terus berangkat ke TB.
Sampai2 sane fuhh..parking memang full..3kali pusing pon tak dapat parking lagi..alih2 ade tempat jugak walau jauh sikit..ye takpe janji ade...kan2
Perkara yang pertama aku ngan fahim cari ialah selipar..tu lah tak bawak selipar kan agak susah sikit..tapi mase tu pun dah pukul 1 so cepat sikit lah nak buat pape.Tandas usah cite,memang full jer memanjang.
Dah cari tempat apa semua,tunggu Zuhur jap sebelum g terjun..senang sikit nak berendam lame2 kalau yang wajib dah tunaikan..ye dak? :D
Dah lepas sembahyang ape semua setel..maka kaum2 ni pun segeralah bersedia untuk melakukan penerjunan pertama mereka.Tapi sebelum tu..some pic first..mueehehe


k..aku taw ape perasaan korang..tapi JANGAN GELAK k jangan! hahaha!


yang ni dah terjun dulu..tak menyabor..haha

Maka seterusnya bermulalah misi untuk menyelam selama yang boleh..ehh? haha..nak picture takde sangat..kameraman takdak..dah semua g terjun..haha..warga2 yang opening nie..tengok ni haa..lalala~









Mission yang sepatutnya ialah melaambung fahim..haha..tapi takde pic untuk yang tu..haha..tapi
the next mission is menanam brother jooi..wahaha..this is what we call "orang pasir"..haha






dah habis tu pulak..maka berenang lah sesuka hati kami menuju ke mane2 *padahal ramai tak taw berenang...tup tap tup tap..sejam kemudian..new decision is menaiki bot mengelilingi pulau..5hinggit untuk 15minit..sekejap jer rasenyer..isyk3..ni adelah some picture yang diambil mase kat bot tu..brumm3



dah habis naik bot tu...the lastly kami buatttttttt...................THIS! *kat bawah

 WE ARE YOUNG!! muehehe :D

HAHAHA..tapi disebabkan dah pukul 3 n kitorang pon selesailah mandi..n menuju ke tandas untuk tukar..tapi masya-Allah tandasnyer..rase macam nak bakor jer..bayar seringgit tapi tandas macam tak layak dibayar pon..haiyaa..pening2..dah yang tu abaikan.(-_-)"
Setelah semua selesai mandi ape semua..so masa untuk menuju ke destinasi yang seterusnya iaitu AEONS..haihh..patah balik pasal matrik student nak ke sane pulak..haha..nak taknak kena joinlah..takkan nak tinggal pulak kot kan..hehe..
mula2 sekali masuk n disebabkan lapar..all of us g KFC kat dalam tu..melantak! hahaha...takde2..saje jer..dah selesai makan terus g ronda2..pusing sane pusing sini sampailah pukul 6.30 n dah ready nak balik..wah3..syahdu rasenyer pulakk..haha..nak wat camne  ..depa matrik cuti hari tu jer..yang uitm seminggu..muehehe..
Gambar perpisahan kami..eceh..haha
(kamera berasingan) yang takdak mungkin kat ainol or fahim..




bro ngan naqib takdak dalam pic..


sekian warkah dari teman..assalamualaikum :))

2 comments:

HambaMu Ya Rabbi said...

picture sy yg pakai topi tu memey sy nak saman blog nie muhehhehehe :P

khai anuar said...

kalau bleh try lah..haha XP